Csilivili lesz az új 7-es BMW, mint egy műszaki szakbolt

2016-ban jön az új 7-es BMW és új roadsterek is bemutatkozhatnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Madzagmentes mobiltöltő, wifi-elérés, prémium hifi mellett azért az 7-es formája is változni fog. A bálna mellé jönnek kicsi roadsterek is.


A BMW 2008-ban új időszámítást kezdett a 7-essel. Az addig használt E-betűs rendszer végével F01 (F02 a hosszított változat) kódon megjelent kocsi a Chris Bangle nevével fémjelzett dizájn végét jelentette. A lemezek alatti újítások így egyben a korábbi márkaértékekhez és formákhoz valós visszanyúlást is jelentették. 2012-ben jött a ráncfelvarrás, a kínálat bővült a páncélozott kivitellel és van már hibrid 7-es is. A 2016-ban debütáló utódról tudni lehet, hogy a kissé egysíkú, mára divatját múlt formán változtatnak jócskán.
Hirdetés

Az újdonság, hogy a mindig jól értesült BMW Blog szerint a kabinja tele lesz hasznos kütyükkel. A fedélzeti wifi, már más modellekben is kapható, de a vezeték nélküli telefontöltés újabb, és ha valahol, akkor autóban elhelyezve végre lenne értelme is. Audio-fronton a Bowers & Wilkins egyedi kinézetű és hibátlan hangú fedélzeti hifirendszere is elérhető lesz. A kettővel ezelőtti 7-esben bemutatott iDrive-ból is várható az új generáció, de fejlődni fognak a klímavezérlők és az ülések komfortszintjén is javítana a BMW. Az új 7-es lámpái ledesek és lézertechnikát is hasznosítanak majd. Az igazi varázslat egy olyan önparkoló rendszer lenne állítólag, amit az autó távirányítójáról lehetne működtetni - utóbbit hiszem, ha látom.

Nyitott sportkocsit jelenleg csak egyet, a Z4-est kínál a BMW, de nem lesz ez mindig így, Z-k sora jöhet. A legfrissebb riport szerint a már többször hírbe hozott Z5-ösön túl lesz újra Z3-as és Z1-es is. Utóbbi ráadásul kupé és roadster kivitelben, a harmadik szériás BMW-féle Minivel debütált UKL platformon, tehát elsőkerékhajtással jönne. A feltámasztott Z3-ast a forrás szerint a Porsche Boxster ellenfelének szánnák, a Z4-est váltó Z5 meg akár 500 lóerős is lehetne M kivitelben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?