Csillagokat gyűjtött a Citröen és a Range Rover

A Citröen C5 Aircross és a Range Rover Evoque is 5 csillagos lett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon jól szerepelt a Citröen C5 Aircross és a Range Rover Evoque az Euro NCAP biztonsági tesztjén.

Februári off roader tesztje után, most két kisebb SUV biztonságát mérte fel az Euro NCAP: a Citröen C5 Aircrossét és a Range Rover Evoque-ét. Az eredményeket látva elmondható, hogy mindkét modell megütötte a mércét. A Citröen C5 Aircross az alap biztonsági csomaggal négy csillagot kapott, míg az opciós sofőrsegédekkel, azaz a Safety+ csomaggal már a legmagasabb szintű, öt csillagos minősítést érték el. Ebben olyan finomságok kaptak helyet többek között, mint a nagy felbontású kamerákkal összekötött parkolóradar, és a már a biciklisták illetve gyalogosok érzékelésére is képes automata vészfékező rendszer.
Hirdetés
Hasonlóan jól teljesített a második generációs Range Rover Evoque is, melynek érkezését hatalmas várakozások előzték meg. Bár a népszerű luxus SUV elődje 2011-ben már teljesített egy Euro NCAP-tesztet, a most vizsgált második generációs modell a teszt szerint még jobb védelemmel rendelkezik. A biztonsági szempontokat figyelembe véve, főként a gyalogosok és biciklisták védelmét szolgáló aktív motorháztető, valamint az automata vészfékező rendszer emeli új, öt csillagos szintre az Evoque védelmét.
A teszteket mindkét modellnél dízelmotoros motorverziókkal végezték el, de a minősítések az Euro NCAP honlapján olvasható információk szerint az összes többi változatra is érvényesek.
Az Euro NCAP legfrissebb törésteszt-eredményei
Euro NCAP eredményFelnőtt-védelemGyerek-védelemGyalogos-védelemBaleset-elkerülő rendszerek
Citröen C5 Aircross - alapverzió5 csillag87%86%58%75%
Citröen C5 Aircross - Safety+ csomaggal4 csillag89%86%67%82%
Range Rover Evoque5 csillag94%87%72%73%
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?