Csillagokat kapott a jövendő Mondeo

Nálunk terv, de az amerikaiaknak már tetszik az új Mondeo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hozzánk Ford Mondeóként érkező új világautó Amerikában Ford Fusion néven kezdi meg hamarosan karrierjét. Hogy jól fogyjon, arról hatalmas marketinggépezet gondoskodik.

Az első pozitív hír a kocsival kapcsolatban, hogy a Ford Fusion Energi plug-in verziós hibrid öt csillagot kapott az amerikai törésteszten (NHTSA). Az eredmény hasonló teljesítményt vetít előre az európai törésteszteken (Euro NCAP).
A NHTSA tesztje mellett egy másik elismerést is bezsebelt a Ford, az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság dicsérte a Ford Fusion (leendő Mondeo) takarékosságát. A sajátos, amerikai norma alapján elvégzett idealizált tesztek során a kocsi városi körülmények között 2,2 litert fogyasztott 100 kilométerenként, autópályán 2,6 litert.
Hirdetés

Hozzánk várhatóan 2014-ben jön meg a Spanyolországban gyártani tervezett európai verzió, a hibrid magyarországi bevezetése még kérdéses, de 1,5 literes négyhengeres biztosan lesz a kínálatban. A 4,8 méter hosszú Ford Mondeo/Fusion hibridje csak szedánként lesz elérhető 2,0 literes szívó benzinmotorral és egy 35 kW-os (48 lóerős), fali konnektorból is tölthető lítium-ion akkucsomagból táplált villanymotorral.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?