Csinosítottak a SEAT Atecán

A SEAT Ateca friss formája mellé online funkciók is járnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint 300 ezer példányt adtak el a SEAT Atecából a 2016-os megjelenése óta, így a márka egyik legnépszerűbb típusa. Ám most megérett a frissítésre.

Csupán a szokásos trükköket vetették be az Ateca frissítésekor, szóval óriási változásokat nem érdemes keresni az autó külsején. Elöl átrajzolták kicsit a fényszórókat és a lökhárítót, amelytől egy kicsit vállasabb, terepjárósabb az összhatás, valamint új hűtőmaszkot kapott a népszerű szabadidő-autó, így már jobban illeszkedik a Tarraco és az új Leon által képviselt formanyelvhez. Az 1,8 centiméterrel megnyúlt Ateca hátsóján ennél is kevesebb a változás. A hátsó lámpák rajzolata módosult egy hangyányit, illetve

folyóírással tüntetik fel a típus nevét a csomagtér-ajtó közepén.

Hirdetés
Az utastérben a 8,25 vagy 9,2 col méretben kérhető érintőképernyős kijelző a nagy újdonság. A hangvezérléssel is működtethető infotainment rendszer már vezeték nélkül is AppleCarplay és Android Auto kompatibilis, valamint a SEAT Connect további online funkciókat is kínál. A vezető előtt nem történt változás a digitális műszeregység továbbra is 10,25 colos. A vezetési segédek közül mindent megkaphat, ami ma elérhető, így többek között az adaptív tempomatot és a sávtartót egyesítő Travel Assist rendszert is. Motorfronton sincs nagy változás. Háromféle benzines és egy dízel választható, utóbbi többféle teljesítménylépcsővel. Az 1,6 literes dízelt egyébként kétliteres váltotta, ám a belépő változat ugyanúgy 115 lóerős maradt, manuális váltóval. Mellette 150 lóerővel, illetve DSG váltóval is rendelhető, na meg persze összkerékhajtással is igény szerint. A benzines paletta nyitó darabja az egyliteres TSI 110 lóerővel, utána az 1,5 literes következik 150 lóerővel, akár DSG váltóval is, a csúcson pedig a kétliteres TSI áll 190 lóerővel, DSG váltóval és összkerékhajtással. A friss Ateca szeptemberben lép piacra, árát hamarosan nyilvánosságra hozzák.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?