Csoda történt az Akropoliszon

Kubica először nyert az elitben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Papírforma Volkswagen-sikert hozott az Akropolisz-rali, de nagy meglepetésre nem Ogier, hanem Latvala vitte sikerre a Polót.

Latvala nagyon gyors, ezt eddig is tudtuk róla. De azt is, hogy nagyon sokszor hibázik, ezért hát korántsem olyan jó ralipilóta, mint – csak pályatársait nézve – Sébastien Ogier, Mikko Hirvonen vagy Dani Sordo. Mert az igazán jó ralipilóta az eredményes ralipilóta, az, aki nem ront, aki megbízható, és aki szinte gépszerűen megy.
A 28 éves Jari-Matti barátunk persze győzött már néhány futamon az elitben (szám szerint nyolc alkalommal), azaz nyeretlen kétévesnek sem mondható, de 10 év alatt és ahhoz képest, mekkora ászként volt beharangozva, ettől azért nem ájulunk el. Mindenesetre most megint neki jött ki a lépés, hiszen oldalán az ugyancsak finn Miika Anttilával Latvala diadalmaskodott a legutóbbi Akropolisz-ralin.
Az 59. Akropolisz-rali végeredménye (élcsoport)
  1. Latvala, Anttila (finn, VW Polo R WRC) 3:31:01.2 ó (87,2 km/ó)
  2. Sordo, Del Barrio (spanyol, Citroën DS3 WRC) + 1:50.0 p
  3. Neuville, Gilsoul (belga, Ford Fiesta RS WRC) + 2:14.1


Az egyéni vb állása (élcsoport)
  1. Ogier, Ingrassia (francia, VW Polo R WRC)126 pont
  2. Latvala, Anttila (finn, VW Polo R WRC) 74
  3. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën DS3 WRC) 68

A konstruktőri vb állása (élcsoport)
  1. Volkswagen Motorsport 180 pont
  2. Citroën WRT 162
  3. M-Sport WRT 83

Idei első trófeája (és első a Polóval), a Volkswagennek bezzeg hatból a negyedik. Csakhogy eddig Ogier nyert mindig, Latvala meg sehol sem volt. No, fordult a kocka: Ogier Polo R WRC mindjárt az első – pénteki - gyorsaságin csütörtököt mondott (az üzemanyag-ellátással volt gond), s aztán hiába kapaszkodott, csupán a tizedik helyig tornázta vissza magát. Mondjuk így sem kellett búslakodnia, mert a citroënes rivális Hirvonen is csak hetedik lett, plusz övé lett a záró Power Stage 3 bónuszpontja is, szóval összetettben megmaradt a kényelmes fórja.
Hirdetés
A görögországi murvás-köves-autógyilkos verseny másik nagy győztese Robert Kubica volt, ugyanis a Citroënnel versenyző korábbi F1-pilóta lett a legjobb a WRC2 kategóriában. Folytatás Szardínián június 20. és 23. között. Loeb mester ugye ott sem indul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?