Csodamotor Detroitból – Ford 1.0 EcoBoost

1,0 literes motoron dolgozik a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A márka eddigi legkisebb benzines turbómotorján dolgoznak a Ford mérnökei. Az 1.0 literes EcoBoost erőforrás - erejét tekintve - állítólag az 1,6-os szívómotorokkal lesz összemérhető.


Ford léptékkel mérve a valaha gyártott legkisebb detroiti erőforrás lehet az a benzinmotor, amely akár már ősszel, a Frankfurti Autószalonon is bemutatkozhat, például a B-Max kompakt egyterű szériaváltozatában. Az 1.0 literes, háromhengeres motort telezsúfolják csúcstechnikával: az EcoBoost egységekre jellemzően nem hiányzik majd a közvetlen üzemanyag-befecskendezés, a turbófeltöltés, és a Ti-VCT, változó szelepvezérlés sem. Az még titok, hogy számszerűen mire lesz képes a csöppnyi gépezet, de úgy hírlik, a mostani 1,6-os szívómotorral fognak vetekedni az értékek, azaz 120 lóerő és 150 Nm környéki eredmények várhatók - ez pedig nem hangzik rosszul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 15:17
    Permalink

    ” Az 1.0 literes, háromhengeres motort telezsúfolják csúcstechnikával” Ok, csak el ne romoljon, mert ha egyszer elromlik benne valami, akkor majd úgy járunk ezekkel a modern benzin motorokkal mint a közös nyomócsöves dízelekkel. A gatyádat ráköltheted!

Vélemény, hozzászólás?