Csökkentek az üzemanyagárak, de a forint is romlott

Nem várható árváltozás a töltőállomásokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a héten a nyersolaj és a finomított termékek árai is apadtak a tőzsdéken, itthon a forint gyengülése miatt nem remélhetjük ugyanezt.

Míg szeptember második felében és októberben alapos árcsökkenést tapasztalhattunk az üzemanyagáraknál, október utolsó napján már nőtt a gázolaj ára, e hét szerdán pedig vele együtt a benzin is drágult a hazai benzinkutakon. A nemzetközi tőzsdéken azonban más volt a trend: ismét apadt a nyersolaj, s a finomított termékek ára is, a benziné 1,1, a gázolajé 1,9%-kal került lejjebb.
Hirdetés

Nálunk ez azonban csak ahhoz lesz elegendő, hogy ne dráguljanak ismét az üzemanyagok, ugyanis a tőzsdéken a dollárban számolt jegyzési árak apadtak, a forint árfolyama pedig szintén jelentősen, 1,8%-kal romlott a héten. Számunkra tehát a benzinnél már 0,7%-os áremelkedés látható, a gázolajnál pedig elenyésző 0,1%-osra redukálódik az áresés. Utóbbi esetén így szinte biztos, hogy nem változtat az árakon hétfőn a MOL. A benzinnél pedig igazából csak remélni lehet azt, hogy nem jön egy újabb szerény mértékű drágulás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?