Csúcskategóriás SUV tanulmányt mutatott be a Lexus

LF-1 névre hallgat a Lexus új koncepció SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Limitless, azaz határtalan névre keresztelte a Lexus az LF-1 koncepcióját, ami valóban határtalannak számít több szempontból is.

A német kupés SUV-ok mellé hamarosan beszállhat a Lexus is az LF-1 modelljével, amely egyelőre tanulmányként és óriási szájjal mutatkozott be

Nem lepődünk már meg manapság azon, hogy a kupé és SUV formavilágot egymással vegyítik. A BMW X6 óta már a közvetlen német versenytársak is megalkották saját kupés SUV-jukat, most pedig a Lexus rukkolt elő egy tanulmánnyal, amely szintén erre a szegmensre hajaz. Az LF-1 Limitless tanulmány nevéhez hűen valóban határtalannak számít. Már az RX-nél is méretes hűtőrács figyelhető meg az orr részen, az LF-1 még óriásibb szájat kapott.

Hirdetés

Tovább haladva a lámpatestek felület szempontjából szinte eltűntek, helyette ők is minden határon túlnyúlnak. A kerekek szintén óriásiak, bár ez a tanulmányoknál megszokott, akárcsak a süllyesztett kilincs és a visszapillantók helyett alkalmazott kamerák. Furán hat a hátul középen elvágott tetőspoiler, továbbá a szintén csíkká zsugorodott hátsó lámpatestek. Az utastér letisztult, váltót már nem is találunk, helyette néhány gombbal kapcsolhatjuk a kormányról a fokozatokat. Kijelzőből nincs hiány, ami manapság szintén trend, ülésekből viszont eggyel kevesebb jutott hátra, így csak négyszemélyes a Lexus luxus SUV-ja. A szériaérett változat érkezéséről nincsenek egyelőre hírek, minden bizonnyal több ponton is letisztultabb, hétköznapibb formát kap majd.

A váltó helyett három gombot találunk a kormányon, a tükör helyett pedig kamerákat. A kijelzőkkel tarkított beltér manapság már nem újdonság, mivel viszonylag távol helyezkedik el a vezetőtől, így bizonyára megmarad a az infotainment rendszer érintős vezérlése

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.01.17. at 11:15
    Permalink

    Könnyen lehet, hogy ez az autó a Lexus LX utódja lesz Amerikában – ami lényegében egy fullos-fullos Land Cruiser. Viszont ebből vélhetően már mi, európaiak is kapni fogunk. Emellett pedig nagyon szükség lenne a korábban már beharangozott UX-re is.

Vélemény, hozzászólás?