Csúcsprofi Ferrari fényképezőgép

A fényképezőgépek Ferrarija a Hasselbladtól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amilyen különlegesek a Ferrarik az autók világában, olyanok a Hasselblad gépek a fotózás terén. Most egymásra találtak.

A Hasselblad fényképezőgép-márka nem csak azért különleges, mert a Nasa előszeretettel használja fényképezőgépeit a világűrben a jó képminőség miatt. A svédek gyakran készítenek a saját ízlésüknek megfelelő gépeket, úgymint a H4D-t. Ezt szemelte ki a Ferrari első, hivatalosan licenszelt fényképezőgépének, ami helyénvaló választásnak tűnik. Az 50 (!) megapixeles fényképezőgépből egy 499 darabos limitált szériát készítenek rosso fuoco színre fényezett házzal és Ferrari jelvénnyel. A gép teljesítményét jól jellemzi, hogy a 4 Gb-os kártyára 60 darab képet tud fényképezni, a sorozatfelvétel során egy perc alatt 33 képet lő, azaz kevesebb, mint 2 perc alatt képes megtölteni a memóriakártyáját. Ez legalább olyan teljesítmény, mint a 100 km/h-s sebesség elérése 3 másodperc alatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.01. at 01:38
    Permalink

    De Feribááá, korábban kelj fel, ha a jó magyaros beszólásos kommenteléssel Gergő-szerzőt akarod leszólni. Ha bárki, bármilyen témáról annyit tud, mint Gergő az autókról, akkor az minimum egyetemi tanár a témájában… A felvetésekre pedig: 1. A NASA nem kb 30 éve használ Hansit, hanem pontosan 41 éve küldött az Apolló programban a holdra szállókkal vagy egy tucat ilyen gépet. De igen, EGYRÉSZT azért küldtek ilyen gépeket a Holdra, mert szépek a képek. Másrészt ezek a Hansik akármilyen zord körülmények között is MŰKÖDNEK. 2. A “lencsének a fényerőssége” helyett érdekelhet esetleg a több lencséből felépülő objektív fényEREJE? Nos, számtalan különböző objektív csatlakoztatható a géphez, az alapobjektívként kínált 80 mm-es fényereje 2,8. Digigép lévén milyen filmről is beszélünk? Egy Hasselbladhoz az ember vesz annyi féle fix fókuszú objektívet, ahány féle célra használja. Akinek mégis zoom kell, az két féle közül választhat: HC 3,5-4,5/50-110 mm és HCD 4-5,6/35-90 mm. 3. Hoppá, tényleg felületes volt ez a mi szerzőnk, mert nem másodpercenként, hanem percenként készíti a gép azt a 33 képet, de ezt a cikkben önhatalmúlag mindjárt ki is javítom.
    További kérdések? 🙂

Vélemény, hozzászólás?