Csuklós busznyi Jaguar

28 méter hosszú Jaguart mutatnak be Goodwoodban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jaguar az E-Type születésének ötvenedik évfordulójára készíttette a művet.


[kepallojobb=437489]Nem kevesebb, mint 22 tonna a 28 méter magas, azaz ilyen hosszúságú E-Type-ot formázó szobor tömege[/kepallojobb] Nem kell megijedni, a Jaguárnál mindenkinek megvan a gyógyszere, és arról sincs szó, hogy a sztreccslimók piacán próbálkoznának. A szóban forgó gigajármű egy köztéri szobor, melyet az idén szeptember 16-18. között megrendezésre kerülő Goodwood Festival of Speed központi épületének bejárata előtt állítottak fel. A Jaguar nem puszta megalomániából készíttette el a hatalmas orgonasípokra emlékeztető elemekből álló installációt, hiszen idén ünneplik a történetük egyik legsikeresebb modelljének számító E-type ötvenedik születésnapját, valamint hatvan évvel ezelőtt szerezték első győzelmüket a kegyetlen Le Mans-i 24 órás versenyen.
A 28 méter magas szobrot Gerry Judah készítette, akinek ez már tizenkettedik alkotása a Festival of Speed számára, a hatalmas konstrukció 150 tonnát nyom, ami 122 darab E-type tömegével egyenértékű. A rendezvényen természetesen egyéb szempontból is szerepet kap majd a legendás típus, több versenyt és felvonulást is rendeznek különleges, egyedi példányok részvételével, és egyéb klasszikusokat is kiállítanak majd a nagymacskás márka szépségekben bővelkedő korai évtizedeiből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?