Cuccolós, villanyos és nem SUV. Mi az?

Ha a Volkswagen gyártaná, az ID.3 kombi hihetetlen jó alternatívája lenne az elektromos SUV-oknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kleber Silva a Volkswagen ID.3 alapjain megálmodta azt az autót, ami elektromos, elég nagy, hogy beleférjen egy család összes cucca egy síelésre és még hihetetlen trendi is. Nem SUV-ot, hanem egy kombit!

Két típusú autót kerestek a vásárlók az elmúlt években. A szabadidő-autókat és az elektromos kocsikat. Előbbit a magasabb üléspozíció, nagy helykínálat, nagy csomagtartó és nem utolsó sorban a variálhatóság; míg utóbbit a trendiség, a várhatóan alacsonyabb fenntartási költségek és az állami támogatások okán részesítik előnyben. Nem meglepő tehát, hogy a gyártók kombinálják a két kategóriát és elektromos SUV-ok gyártására fókuszálnak. Itt van mindjárt az Audi e-tron, a Mercedes EQC, a Jaguar I-Pace, de hamarosan jön még a Tesla Model Y, a Mustang Mach-E és a Volkswagen is dolgozik a maga elektromos szabadidő-autóján is.
Hirdetés
Vannak viszont, akik sok csomagot elnyelő autót szeretnének, de nem kapta el őket a SUV láz, inkább a klasszikusabb dobozformára vágynak. Nekik készített pár képet Kleber Silva, hogy milyen is lehetne a Volkswagen ID.3 alapú kombija. A motorháztetőn induló és egészen a csomagtérig tartó fekete fényezés egyfajta ördögi sportosságot kölcsönöz a karosszériának, de mégis megőrzi az ID.3 jegyeit. A legszebb rész talán az övvonal diszkrét emelkedése, valamint a tetővonal és a D oszlop lejtése a hátsó traktusnál az ezüst fényezéssel. Eddig úgy tűnik, hogy a Volkswagen sajnos nem tervezi hasonló elektromos modell gyártását, pedig igény erre is volna. Az MEB platform elég rugalmasan alakítható is, hogy egy ilyen változatot ráépítsenek, így elvileg adottak lehetnének a feltételek egy elektromos kombi kifejlesztéséhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?