Daciából készül az új olcsó Renault szedán

Kifejezetten jól áll a Renault orr a Dacia Logannak

Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó eset, hogy egy Dacia álruhában átszivárog a Renault kínálatába. A Loganból faragott Renault a Taliant nevet kapta.

Nagyratörő, globális tervekkel vágott bele a Renault a Dacia modernizálásába, viszont számos országban teljesen ismeretlen a román autómárka. Ezeken a piacokon célszerűbbnek látták Renault emblémával kínálni a Daciákat, pontosan így született a Taliant is. A modellt elsősorban Törökországnak szánják, ahol nagy népszerűségnek örvendenek az olcsó és strapabíró szedánok.
Hirdetés
A Renault Symbol (amit itthon Thaliaként ismerünk) leváltására szánt modellről nehéz megmondani, hogy egy másik brand gyermeke, elölről alig különbözik az aktuális Cliótól. Itt is megjelenik a C alakú fényszóró, a hűtőrács és a lökhárító táján is csak alapos keresgélés után fedezhetők fel különbségek. A hátulnézetet sem hagyták érintetlenül, a Daciáétól teljesen eltérő világítótest ruházza fel egyediséggel a Taliant. A beltérről eddig nem hoztak nyilvánosságra fotókat, de az sejthető, hogy itt kevesebb különbségre lehet számítani. Az elérhető motorváltozatok sem publikusak még, de egy ilyen átrajzolás a technikát általában érintetlenül hagyja. Ebből kiindulva a belépő szintet az ezres háromhengeres szívómotor jelentheti 65 lóerővel. Felette a szintén literes, de már turbóval lélegeztetett TCe motor állhat 90 lóerővel, LPG változatban kereken 100 paripával. A forgalmazás az év közepén indul Törökországban, idehaza nem érdemes a modell felbukkanására várni, ugyanezt a tudást a Dacia szalonokban kell keresni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?