Dakar-rali: visszatér a Peugeot

Újra lesz Peugeot a Dakaron

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Huszonöt év után ismét terepezni készül a Peugeot, a franciák 2015-től egy kétkerékhajtású géppel térnének vissza a Dakar-ralira.


Még nem hivatalos, de a francia sajtó tényként kezeli, hogy a Peugeot a Red Bull támogatásával visszatér a Dakar-ralira, és sokáig már a bejelentés sem várat magára. Ha minden igaz, a tavaly a Pikes Peaken erődemonstráló franciák egy kétkerékhajtású géppel neveznének. Még nem tudni, hogy a T1 vagy T2 kategóriába, mindenesetre lényeg a visszatérés - a Peugeot a nyolcvanas években előbb 205 T16-ossal, majd 405 T16-ossal győzött összesen négy ízben. A volánnál Ari Vatanennel és Juha Kankkunennel.
Hirdetés

Úgy hírlik, az új projekthez - Kankkunenékhez hasonlóan - legendás pilótákat igyekeznek szerződtetni. Természetesen a kilencszeres ralivilágbajnok, idén már a PSA-konszerntestvér Citroënnel túraautózó Sébastien Loeb neve merül fel elsőként, mint opció, de bár januárban éppenséggel rá is érhetne, felkészülni, hónapokat edzeni nincs ideje a megint más kihívásra. Esélyesebb a kétszeres ralivilágbajnok és - a 2010-ben Volkswagennel - a Dakaron is diadalmaskodó Carlos Sainz indítása, sőt, Mr. Dakar, a motorral, autóval is számtalanszor nyertes Stéphane Peterhansel átcsábítása sem kizárt az uralkodó Minitől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?