Darabokra szakadt a Gumpert szupersportkocsi, a laza sofőr túlélte

Romokban egy Gumpert Apollo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rájár a rúd a szupersportautók vezetőire: idén februárban egy Pagani Zonda semmisült meg, most pedig egy Gumpert Apollo szakadt apró darabokra...


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiába tűnik elcsépelt közhelynek, hogy az autó veszélyes üzem. Különösen a több száz lóerős sportkocsik! Sajnos, íme egy újabb bizonyíték, hogy ezeknek az oly biztonságosnak tűnő gépeknek a volánja mögött duplán, de inkább triplán észnél kell lenni, különben hasonló sors várhat mindenkire. Ennek a Gumpert Apollónak a 20 éves vezetője nagy valószínűséggel a mellette ülő 19 éves lánynak szeretett volna imponálni a gazdag papától kölcsönkért járgánnyal, aminek az lett a vége, hogy a kocsi darabokra szakadva állt meg, miután a sofőr egy éles kanyar bevételekor elvesztette uralmát a járműve felett. A kiszakadó ajtót 30 méterre találták meg a roncsoktól, és nem vitás, hogy a 360 ezer eurós, valaha 650 lóerős Apollo földi pályafutása megpecsételődött - néhány alkatrésze még talán használható, de őszintén szólva, nem nagy biznisz egy Gumpert-bontó fenntartása, így nincs minden sarkon, inkább egy másik bolygón. Azon a Hamburghoz közeli útszakaszon, ahol a baleset történt 80 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, de elnézve a 360 km/órára is képes autó tragikus állapotát, a megengedettnél biztosan jóval gyorsabban haladtak a fiatalok, akik szerencsére kisebb sérülésekkel túlélték a kalandot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?