DeLorean a jövőből

Ilyen lenne az új DeLorean sportkocsi egy dizájner szerint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Teljesen új sportkocsi lenne a DMC21, izgalmas, nagyon látványos, de egy esetleges új autó helyett inkább a régi gyártásába fektessék az energiát!


Az autós világban talán a DeLorean feltámadását szeretnék a legtöbben - úgy tűnik, egy rövid ideig meg is valósul - a rég elfeledett ikonikus sportautóra már több tervet is készítettek. Ezek persze csak látványtervek, Yevheniy Bratchyk román művész viszont egész aprólékosan dolgozta ki a sajátját. Az új DeLorean neve DMC21 lenne, és nagyon sok külső jegyet vett át az eredeti autóról. Kezdve a lényeggel, a szálcsiszolt rozsdamentes acél külsővel. Az eredetitől eltérően csak nagyon vékony rétegben húzná rá a könnyű anyagból készült karosszériára. Aztán ott vannak a sirályszárnyas ajtók, érdekes módon ablakok nélkül, pontosabban a feliraton azért át lehet látni, de normál ablakokkal kicsit hihetőbb lenne a tanulmány.
Hirdetés
Az egész autó karaktere, arányai is szépen tükrözik az eredeti kocsit, talán a farán fogyott el a lendület, túl könnyű belelátni a Lamborghini Murciélagót. Könnyű felnik, aktív hátsó spoiler és diffúzor, valamint a hűtőrácsból amolyan ’69-es Camarósan kiforduló lézertechnológiás fényszórók tennék igazi sportkocsivá. Az eredetivel ellentétben azonban a DMC21-re joggal mondhatnánk, hogy a szerkentyű elektromos, egy indián eltévedt nyílvesszője nem lukaszthatná ki a benzintankot. Bármennyire is izgalmas a román művész munkája, továbbra is úgy érezzük, egy új autóba fektetett óriási mennyiségű pénzt és energiát jobb lenne az eredeti autó újragyártására fordítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?