Detroitban az első, az ős és a legújabb Mustang

A Mustang ötven éves évfordulóját ünnepli a Ford Detroitban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Mustang mellett a Ford kiállította az eddig élőben még sosem látott Mustang 1 koncepciót és az első széria Mustangot is. A típus 50. évfordulóját szülővárosukban, Detroitban ünnepelték.


Az új Ford Mustangot már bemutattuk. Örülünk, hogy Európában hivatalos csatornákon keresztül is lehet majd kapni. A hatodik generációval és az ősökkel ünnepli ötven éves sikerét a Ford. 1964-es bemutatásakor kategóriát teremtettek, a pony car elérhető árú, amerikai mércével kicsi, sportos kocsit jelent azóta is. Az Autónavigátoron egy picivel későbbi, 1965-ösről már olvashattak.
Hirdetés


A Ford Detroitban kiállította a legelső, fehér színű szériapéldány mellett azt az autót, amin először szerepelt a vágtázó vadló. A Mustang 1 koncepció egy alumíniumkarosszériás tanulmány, amibe V4-es motort álmodtak a két ülés mögé, az autó közepére. Ehhez képest a megvalósult széria sorhatos és V8-asai óriásiak méretben és lökettérfogatban, s az autó felépítése is teljesen szokványos. Ettől függetlenül a Mustang és a többi pony car is nagy siker lett.

Nem került fiókba a Mustang 1 összes megoldása, az erőátvitelből kevés, de a stílusból annál több került át az ismert autóra. A lapos orr, a zömök far és a sportos cockpit
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?