Detroitban debütál a retrós Ford GT utódja

Detroitban láthatjuk a Ford GT utódját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford GT40 a hatvanas évek klasszikusa volt, stílusát és a retódivatot kihasználva készült el a GT. Az ő utódja már máshogy fok kinézni.


Bár most még csak december van, de az autós szaksajtó már a januári Detroiti Autószalonra figyel. Azaz nem is arra, hiszen az még meg sem nyitott, de a gyártók természetesen már csöpögtetik az információkat. Ha valami, akkor a Ford új csúcs sportkocsija biztos nem lesz Detroit előtt látható, már ha ki nem szivárogtatják a képeit. Az egész márka imidzsét meghatározó GT-utódról még csak annyi biztos, hogy megcsinálja a Ford.
Hirdetés

Az 5.4-es V8-as turbós GT utódjánál állítólag elhagyják a múltidéző formát, inkább mint a Mustangnál is, evolúciós lesz a dizájn. A többi részlet kérdéses, de mindenesetre nagyon nagy királyok lennének a fordosok, ha a GT40 Le Mans-i indulásának 50. évfordulóját azzal ünnepelnék, hogy a 24 órás versenyen autót indítanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?