Diákok előtt borult fel egy tűzoltóautó

Bemutatót tartott a Katasztrófavédelem Vácon, hatalmasat borult egy szerkocsi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Égő autóhoz kiérkezés közben baleset érte a Katasztrófavédelem egyik szerkocsiját. Az eset egy bemutatón tartott szimuláció közben történt, több tűzoltó is megsérült.


Látványos és legalább annyira komoly balesettel végződött a Katasztrófavédelemi váci bemutatója. A Duna-parti bemutatót éppen a környék diákjai számára rendezték, ám sikerült bemutatni, mit ne csináljanak soha egy közel 10 tonnás teherautóval. A szimuláció során egy égő autóhoz kiérkező egységet láthattak volna a diákok, akik eloltják azt és biztosítják a helyszínt. A Katasztrófavédelem szerkocsija azonban túl nagy tempóval érkezett meg az autóhoz, amit megkerült volna, de a sebesség és a túl nagy kormányszög miatt először két baloldali kerekére állt, majd az ellenkormányzás miatt átbillent a jobb oldalára és felborult.
Hirdetés

A szerkocsiban utazó tűzoltók megsérültek, őket kórházba szállították. A baleset közvetlen közelében diákok nem, de a Katasztrófavédelem munkatársai tartózkodtak, az autóban utazókon kívül viszont senki nem sérült meg. A Katasztrófavédelem egyelőre nem nyilatkozott a kedd délelőtti eset kapcsán. Bár sofőrhibának tűnhet, előfordulhat az is, hogy műszaki hiba miatt hajtott túl gyorsan. Egyelőre a sérültek állapotáról sem tudni biztosat. Az esetről több felületen is található videófelvétel, a Bp-i Autósok Közössége is megosztotta az egyik olvasójuk által beküldött felvételt:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?