“Digitálisan detoxikált” beltér lesz az Opel Mokkában

Apránként egyre több részlet derül ki a hamarosan érkező vadonatúj Opel Mokka crossoverről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalos látványterv mutatja be az Opel apró SUV-jának következő generációs belterét, amihez nem árt hozzászokni, mert további modellek is megkapják majd.

Az Opel egyik legfontosabb modellje lesz az új Mokka, hiszen a jelenlegi SUV-őrületben a kisméretű, megfizethető crossoverek eladásai szárnyalnak. Emellett a PSA-csoport is lehetőséget kap (az új Corsa után), hogy bemutassák, mire is képesek az Opellel, miután nemrégen megvásárolták a márkát. Ennek megfelelően szinte minden erejüket a Mokkára koncentrálják, és a hivatalos leleplezés előtt számtalan ízelítővel csepegtetik az információkat az autóról. Eddig az utastérről szinte semmit sem tudtunk, ám most hivatalos rajzokon láthatjuk végre ezt is.
Hirdetés
A skicc gyakorlatilag csak a műszerfalat ábrázolja, a középkonzolról és a műszerblokkról még továbbra is titkolózik az Opel. Azt viszont már megállapíthatjuk, hogy kifejezetten prémium hatás fogadja majd az utasokat, középen egy nagy érintőképernyő vonja magára a figyelmet. A technológiailag letisztult, "digitálisan detoxikált" beltér a Pure Panel fantázianevet kapta, a márka elmondása szerint az egyszerűséget és a kifejezőséget tükrözi. A szoftver intuitív lesz, egyszerűen kezelhető, nem lesz szükséges számtalan almenü közt válogatni, a digitalizáció által pedig a fölösleges fizikai gombok is megszüntethetők. Újnak tűnik a kormánykerék, az alul lapított kialakítás sportos karakterre utal. Emögött foglal majd helyet a valószínűleg digitális műszerblokk is, bár hogy ez alapáron jár-e majd, egyelőre nem tudni. A műszerfal összességében minimalista, bár az egy panelbe helyezett dupla képernyős kialakítást láthattuk már máshol, például a Mercedes-Benzekben is.
Hirdetés
A zöld színekkel és formákkal álcázott tesztpéldányt többször is láthattuk már, ám egy újabb videó érkezett róla, amiben alaposabban szemügyre vehetjük az első és hátsó fényszórókat, illetve az autó formáját is. A Mokka következő generációja egyébként a Common Modular Platformra (CMP) épül majd, ami belsőégésű és elektromos motorok beépítését is lehetővé teszi. A nagy szilárdságú acél használatával a crossover stabil lesz, az alacsony súlypont pedig kellemes vezethetőséget szavatol. Mindezek mellett pedig jelentősen, körülbelül 120 kg-mal fog csökkenni a kocsi tömege is az előző generációhoz képest. A tervek szerint az új Mokka jövő év elejétől már megvásárolható lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?