Divatos hibrid teherautó? Már ilyenje is van a Toyotának!

Teherautót készített az egyik Toyota kereskedés, méghozzá a RAV4-ből

A kishaszonjárművek piacán még egyáltalán nem elterjedt a hibrid hajtás, sőt, inkább a tisztán elektromos a jellemző újítás. A Toyotánál persze más a szemlélet, náluk már RAV4 is kapható kétülésesként.

A teherautók és kishaszonjárművek piacán még nem annyira elterjedt az elektromos hajtás, vagy az elektromos rásegítés. A tisztán villanyos modellek kínálata igaz, hogy bővül, de hibridet egyelőre keresve sem találunk. A Ford Transitra mondhatjuk, hogy hibrid, de felépítéséből adódóan inkább hatótávnövelős villanyautó, ugyanakkor a Toyotának most már van olyan modellje, ami a teljes hibrid jelzőt kimeríti, és még jól is néz ki. A fotókon szereplő RAV4-ről elsőre meg sem mondanánk, mi a trükk, felnyitva az ajtókat viszont azonnal rájövünk; teherautóvá alakították, méghozzá hivatalosan, gyári garanciával, márkakereskedésben kapható változatként.
Hirdetés
Nem a gyáriaknál gurult el ennyire a gyógyszer, az egyik holland kereskedés látta meg a piaci rést. Egy helyi műhellyel terveztették meg az átalakítást, akik többféleképpen, személyre szabottan is elkészítik a RAV4 teherautót, bármelyik hajtásláncú kivitelre. Az 1,7 köbméteres rakteret ablakos fallal választották le az első sortól, a hátsó üléseket és a dupla padlót megszüntették a csomagtérben, és majdnem vízszintes, közel teljesen sík, kárpitozott padlót alakítottak ki benne. Meg tudják csinálni úgy is, hogy kicsit magasabban nagyobb egybefüggő padlót kapjunk. Az ablakokat lesötétítik, így a külső szemlélőnek fel sem tűnik a trükk, így lehet a mindennapokban is elegáns furgonnal járni, ha egyszerre nem kell nagyon sok csomagot szállítani. A holland kereskedés átszámítva 9,5 millió forintot kér a 600 kilogrammos terhelhetőségű kishaszonjárműért.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?