Dízel Mazda6 több mint 400 lóerővel

Versenyautóval propagálja dízeltechnikáját a Mazda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerika túl nagy és túl fontos piac ahhoz, hogy a Mazda ne reklámozza ott is új dízeltechnológiáját, méghozzá egy Mazda6 versenyautó képében.

Az már rég igazolást nyert, hogy a hosszútávú túraautó-versenyeken több mint versenyképes a dízeltechnológia. Az is tudott, hogy (most még) az amerikai autópiac a legnagyobb és legfontosabb. És már az amerikaiak sem berzenkednek annyira a gázolajtól, mint korábban, úgyhogy számos márka támadja az USA-t a frissebbnél frissebb, takarékosabbnál takarékosabb dízeleivel. Érthető, hogy a Mazda sem akar lemaradni, pláne, amikor új 6-osa van, s abban meg egy olyan Skyactiv-D cucc, hogy - papíron - termeli az üzemanyagot és nemhogy rontaná, de javítja bolygónk levegőjét és a polgártársak egészségét.
Hirdetés
És mi kell Amerikának? Benga versenyautó, hát a japánok Los Angeles után Detroitba is elcipelték a Skyactiv-D Grand-Am nevű szörnyetegüket, amelynek motorja a pletykák szerint több mint 400 lóerőt tud, az éles premier meg a január végi, floridai Rolex Daytona 24 óráson lesz. Ilyen se volt még, mármint dízel versenyautó Daytona Beachen, és a szenzáció még, ami feltétlen kell Amerikának. Várjuk, mire lesz képes a benzinfaló tepsikkel szemben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 08:37
  Permalink

  Plusz érdekességként, akiket érdekel:
  Az autó a speedsource engineering közreműködésével született meg.
  Több helyen is lehet olvasni 400 lőerőről, a hivatalos oldalon viszont 380-at írnak.
  [url]http://www.speedsource.com/speedsource-car-specs.cfm[/url]

Vélemény, hozzászólás?