Dögös 5-ös jár az ausztrál rendőrségnek

BMW M5 Competition állt szolgálatba a világ másik felén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkezett a victoriai rendőrség új járőrautója. Garantált, hogy tülekedés lesz a kulcsáért az épp szolgálatban lévők között.

Mi más lehetne a BMW M5 Competition rendőrautó, mint autópályán szolgálatot teljesítő járőrkocsi. Tavaly már beújítottak az ausztrál rendőrök egy 530d-vel, ám az biztos, hogy az új gép elől menekülni végképp butaság. Az M5 Competition ugyanis 3,3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h tempóra, a végsebessége pedig 250 km/h, ami persze gyárilag kiiktatható és akkor mindjárt 305 km/h. Az pedig elég valószínűtlen, hogy a rendőrség nem iktatta ki. Mindezt a gyorsaságot a 4,4 literes, duplaturbós V8-as motor garantálja 625 lóerővel és 750 newtonméterrel.
Hirdetés
A rendőrségi példányt természetesen a Victoria államban megszokott rendvédelmi színekbe öltöztették, és fényhíddal is felszerelték, valamint minden olyan kiegészítővel, ami a rendőri munkához szükséges. Ausztráliában egyébként 230 ezer dollár az M5 Competition ára, ami a jelenlegi árfolyamon kb. 46,7 millió forint, ezzel jelentősen drágább az alap M5-nél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?