Dögös és hasznos kiegészítőket kapott a Supra

Karbonszálas elemekkel lehet még jobb légellenállása az új Toyota Suprának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Gazoo Racing első önálló modelljeként meghirdetett új Toyota Suprához a TRD készített tuningcsomagot, ami nagyon jól néz ki, mellette még hasznos is.

Az új Supra formaterve remekül sikerült, légellenállása a legjobbak közé sorolható, az új sportautó aerodinamikája viszont lehet jobb is. A Gazoo Racing által készített formatervet a TRD (Toyota Racing Development). Finomhangolta és minden egyes új alkatrészt külön is megvásárolhatnak majd a szerencsés tulajdonosok. A Suprához minden új karosszériaelem karbonszálas erősítésű műanyagból készült, kezdve a háromrészes első lökhárítótoldattól az oldalsó küszöbökön át a hátsó diffúzor toldatáig. Ezekben a közös, hogy mindegyik sarkára kis függőleges légterelők is kerültek az oldalstabilitás javítása érdekében.
Hirdetés
Különleges kiegészítő még a hátsó légterelő, mely a csomagtér élére kerül, ezzel magasabbra helyezve az autó fenekének legmagasabb pontját. Szintén különleges az oldalsó betét, mely az ajtókban lévő mélyedést tölti ki a hátsó kerékdobok légbeömlő imitációival együtt. Ezek szerint a túlzottan látványosra vett formaterv jóval hatékonyabb, ha inkább nincs is rajta ilyen mélyedés. Ezek mellett 19 colos kovácsolt könnyűfém felnik is készültek sokküllős kivitelben, amivel még versenyautósabb a külső. A TRD egyelőre csak Japánban fogja kínálni a kiegészítőket, ahol a Supra ugyanazokkal nem csak a sorhatos BMW eredetű motorral érhető el, hanem a Z4-ben is dolgozó négyhengeres turbóssal is 197, vagy 258 lóerővel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?