Drágább a Lada Niva karóra, mint a legtöbb használt Niva

Nem csak a luxusautó márkák, hanem a Lada is tud méregdrága, limitált szériás karórát piacra dobni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hosszú kihagyás után ismét a Dakar Ralira készül a Lada, ennek tiszteletére alkották meg a korlátozott darabszámú, méregdrága Lada karórát.

Tökéletes megtestesítője a Lada Niva a strapabíróságra fókuszáló járműtervezésnek. Nem véletlen, hogy még ma is az eredetihez nagyon hasonló formájában gyártják, illetve használt autóként is keresett. A terepjáró keménységét versenyeredményei is alátámasztják, hiszen sikeresen vett részt több Dakar Ralin 1979 és 1987 között. 34 év kihagyás után a Lada végre visszatér a legendás, embert és autót végletekig próbára tevő versenyre. A 2022. január 2. és 14. között, Szaúd-Arábiában rajtoló megmérettetésen a Niva Red Legend Team ("vörös legenda" csapat) fogja az orosz márkát képviselni, a gyár hivatalosan is beállt mögéjük támogatással. A svájci Maurice de Mauriac óragyárat pedig annyira megihlette a csapat ikonikus Nivája és a Lada visszatérése a Dakarra, hogy egy exkluzív, limitált szériás karórát is készítettek az alkalomra.
Hirdetés
A piros szín természetesen adott volt az óra tervezésekor, de nem csak a Dakar Ralira készülő Niva stílusa miatt, hanem mert dolgoztak már ilyen árnyalattal a Maurice de Mauriacnál az L3 Sees Red fantázianevű modelljüknél. A Chrono Modern "Niva Red Legend" különkiadás elöl és hátul is vörös zafírüveget kap, hátul ráadásul átlátszó is. Az óra háza acél, mindkét oldalon feltűnik a Niva felirat, az óraszerkezet pedig automata mechanikus Swiss Valjoux. 34 darab készül majd a különlegességből, minden egyes olyan évet reprezentálva, amikor a Lada nem indult a híres-hírhedt versenyen. A két versenyző, Mario Jacober és Sladjan Miljic is ilyet fog hordani a sivatag buckáin átlendülve, ezért fontos volt egy stabil, biztos kialakítás alkalmazása, így esett a választás egy kevlárból készült elsődleges szíjra, amit csak kiegészít a vékonyabb bőrszíj. A karácsonyi ajándéknak is beillő óra átszámítva körülbelül 1 487 000 Ft-ba kerül, bár már lehet, hogy el is kapkodták az összeset.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?