Drágább benzint hoz a december

Csak a benzin ára nő december elején, a gázolajé nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik a múlt hét pénteken kezdődött üzemanyag-drágulás, legalábbis a benzinnél, a gázolaj ára e hét szerdán nem emelkedik.


Jelentős árcsökkenést hozott november második fele az üzemanyagoknál, múlt pénteken azonban már drágulást tapasztalhattunk. Ez folytatódik most szerdán a benzinnél, a holtankoljak.hu - már az MTI által is megerősített - információi szerint a hét közepétől literenkénti 4 forinttal kell többet fizetnünk a 95-ösért, míg a dízel ára akkor nem változik.
Hirdetés

A 95-ös esetén így literenkénti 338 forintra nő az átlagár, a gázolajnál marad a pénteki emelés óta tapasztalható 341 forint. Mindkettő kedvezőbb, mint az egy évvel ezelőtti árszint, és természetesen az egykori csúcsáraktól is elmaradó. 2012 januárjában a gázolaj, áprilisában a benzin ára is 450 forint környékén járt. Utóbbi még a töltőállomások közötti jelentős, 30-40 forintos szórással és a drágább helyeken sem tapasztalható mostanság, ám az alapszabály most is fontos: nem csak a tankolás idejére, hanem helyére is erőteljesen ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?