Drágább mint az új, pedig 27 éves ez a Toyota Land Cruiser

A magas vételárhoz minimális futott kilométer társul, az elpusztíthatatlanság grátisz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Komoly használati értékkel és tartóssággal bír a Toyota Land Cruiser, ezért sem újonnan sem használtan nem olcsó a legendás terepjáró. Ez a konkrét példány átlagosan évi 60 kilométert futott, ami meg is látszik az árcédulán.

Komoly feladat kibogozni a Toyota Land Cruiser különféle generációit, a típus egyszerre többféle kivitelben készült, az egymást követő nemzedékek olykor párhuzamosan futottak, illetve kontinensenként is más-más modell készült. A cikkben szereplő példány a testesebb sorozatból való, ami simán Land Cruiser néven futott, a kisebb a Prado utónevet kapta, de nem minden piacon.
Hirdetés
A J80-as sorozat 1990-ben debütált, majd nagy általánosságban 1997-ben búcsúzott, kivétel ez alól Venezuela, ahol egészen 2008-ig futott a típus. Itt már nyoma sincs a nomád terepjáró imázsnak, a luxus és a kényelem komoly hangsúlyt kapott, de azért a terepjáró képesség sem szenvedett csorbát. A motortérbe kukkantva csakis sorhatos motorral találkozhatunk, ami készült benzines, szívó- és turbódízel kivitelben, a minimális lökettérfogat 4, a maximális 4,5 liter. Az 1994-es évjáratú Land Cruiser gyári állapotnak örvend, az elmúlt 27 év alatt mindössze 1600 kilométert futott. Bőrbelső, CD-s és kazettás magnó, napfénytető és klíma kényezteti a bent ülőket, bizonyítva, hogy itt már nem a sárdagasztás az egyetlen elvárás a típussal szemben. A 4,5 literes benzinessel (215 LE) szerelt modell már el is kelt, a vevő átszámítva 40 millió forintot fizetett érte.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.06.19. at 18:03
    Permalink

    Sok jó széria volt, de talán mégis leginkább ez lett “A Land Cruiser”. Na meg a 70, 105, 40, meg a maga módján mind, de az itt is ismert Prado-król már sokkal vegyesebb a kép.

Vélemény, hozzászólás?