Drágul a benzin, olcsóbb lesz a gázolaj

Nő a benzin, csökken a gázolaj ára pénteken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ellentétesen, de azonos mértékben változtatja a benzin és a gázolaj árát a MOL pénteken.

Szerdán literenkénti 4 forinttal emelte a benzin árát a MOL, pénteken pedig újabb 2 forinttal teszi azt magasabbra, míg ugyanakkor szintén 2 forinttal csökkenti a gázolaj árát.
Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 392 forintra nő, a gázolajé pedig 376 forintra csökken. Tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkentek az üzemanyagárak, január óta azonban a tavalyi áresés nagyja azonban már "elmúlt". Az egykori csúcsárak így is odébb vannak még, 2012 januárjában a gázolajért, áprilisában a benzinért is 450 forintos átlagárat kellett fizetni.
Hirdetés

Az egyes töltőállomások közötti - akár literenkénti 30-40 forintos - árkülönbséggel természetesen most is lehet találkozni 400 forint feletti literárakkal. Tankoláskor így nemcsak annak ideje, hanem helye is fontos. Péntektől az egyes kutakon a benzin egy hajszálnyit drágább, a gázolaj épp annyival olcsóbb lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?