Drágul a gázolaj a hét közepétől

Szerdától drágább lesz a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újra áremelkedés várható a hazai töltőállomásokon: a MOL a gázolaj nagykereskedelmi árát emeli szerdától.

A benzin ára változatlan marad, ellenben szerdától bruttó 3 forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát a MOL - értesült piaci forrásokból a Portfolio.hu. Ennek következtében az autósok hasonló mértékű áremeléssel találkozhatnak a töltőállomásokon. Az árkorrekció miatt gyakorlatilag megszűnt a gázolaj árelőnye a benzinnel szemben: a MOL kiskereskedői a 95-ös üzemanyag literjét 342,5, míg a gázolaj literjét 342,9 forintos áron kapják. Úgy hírlik, a szerdai áremelést az indokolja, hogy a múlt héten a gázolaj tőzsdei jegyzésárai emelkedtek, ráadásul a forint árfolyama is gyengült a dollárral szemben. Bár a kutak között sokszor jelentős különbségek tapasztalhatók, a benzin és a gázolaj átlagára egyaránt 359-360 Ft.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 20:07
    Permalink

    Rossz hír, de nem nekem.
    Mióta beszereltem egy speciális fogyasztáscsökkentő berendezést, azóta termeli az autóm a gázolajat. Nem győzöm leszívni nap végén, mikor hazaérek. :))
    Ja és mivel leadom a termelt mennyiséget a MOL-nak, a jövedéki adó tartalmat az állam visszafizeti! 😀

Vélemény, hozzászólás?