Drágulással kerülnek egymáshoz közelebb az üzemanyagárak

E hét szerdán csak az egyik üzemanyagfajta ára emelkedik

Májusban eddig azonosan, összességében 7-7 forinttal emelkedtek itthon az üzemanyagárak, e hét szerdán csak az egyik üzemanyagfajta kap ártöbbletet.

Minimális és csak az egyik üzemanyagfajtát érintő áremelés érkezik a benzinkutakra e héten - értesült a Holtankoljak.hu. Miután múlt héten a benzin és a gázolaj ára is 7-8 forinttal emelkedett, e hét szerdán már csak a gázolaj kap egy mindössze 2 forintos ártöbbletet.
Hirdetés
Az átlagárak közelebb kerülnek ezáltal egymáshoz, de továbbra is a 431 forintos átlagáron mért 95-ös marad a drágább, mivel azonban a gázolaj átlag literára szerdától már 430 forint lesz, minimális többlettel. Mivel marad az egyes töltőállomások közötti, s az üzemanyagfajtákat nem feltétlen azonosan érintő jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árszórás, a töltőállomások között nem csak az árak mértéke, hanem az üzemanyagfajták ársorrendje is változhat. Továbbra is igaz, hogy a tankolás ideje helyett sokkal inkább a helyére érdemes figyelni, ha kedvezőbb árakra vadászunk, az autópályák töltőállomásait például csak végszükség esetén érdemes igénybe venni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?