Drágulnak az üzemanyagok, az árak közelebb kerülnek a plafonhoz

Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is feljebb kerül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelenleg is érvényben van a 480 forintos üzemanyagár-plafon, ám a nemzetközi áraknak köszönhetően alatta tankolhatunk. Szerdától is így lesz ez, de az árak emelkednek.

November közepe óta van érvényben a normál benzin és gázolaj 480 forintos árplafonja, a töltőállomások üzemeltetői csak a prémium üzemanyagokért kérhetnek magasabb összeget. Viszont december eleje óta a nemzetközi árak csökkenése következtében a hatósági árnál is olcsóbban tankolhatunk benzint és gázolajt is. Jelenleg a legtöbb töltőállomáson 470 forint alatti literárakkal találkozhatunk, persze nem az autópályák mentén.
Szerdán a Holtankoljak.hu információi szerint a benzin nagykereskedelmi literára 3, a gázolajé 2 forinttal fog emelkedni, így az átlag üzemanyagár a benzin és a gázolaj tekintetében is 471-473 forint környékén várható. Ugyanakkor kétségtelenül nagy kényelem, hogy a legdrágább helyeken, például az autópályákon is 480 forint lehet legfeljebb a normál üzemanyagok ára. Aki szeretne spórolni egy kicsit, szerdáig még megcsípheti a 470 forint alatti literárakat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?