Drift világbajnokságban egy Passattal

Tanner Foust legújabban egy Volkswagen Passattal csapat kilinccsel előre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem valami tipikus driftautó a Volkswagen Passat. Miért is lenne, hiszen elöl hajt. De nem Tanner Foust versenyautója. Ilyen stílusosan közlekedő Passatot még biztos nem láttál!


Van, akit nem hat meg a Volkswagen dízelbotránya Amerikában. Több százan adták vissza a balhé után autóikat a Volkswagennek, amik most egy telepen szépen csöndben pusztulnak. Tanner Foust, amerikai ralicross versenyző és drift világbajnok, valamint többek között a leghosszabb autós ugratás világrekordere, új játékszere pedig épp egy Passat. Nem meglepő a választás, az amerikai X Games sorozatban mostanság egy összkerekes Bogárral versenyez.
Hirdetés
Persze a Volkswagen gyári támogatása által az ő modelljeik közül kellett válogatnia a csapatnak, és mivel kupéjuk nincs, maradt a szürke hétköznapi szedán, amiből oltári klassz versenygépet faragtak. Persze a németek hajtásláncát egy az egyben dobták, a hátsókerekes hajtásra átépítés utolsó lépcsőfokaként egy 7,4 literes, átalakított Chevy LS7-es blokk került az orrába. Több mint 1000 lóerőt préseltek ki belőle, aminek jó részét a nitró befecskendezésnek köszönhetik. Stílusos szélesítéseket és három vasalódeszkányi hátsó spoilert kapott. Megnéznénk a Rockstaros dizájn nélkül, hiszen mindenféle kiegészítőt hanyagolva a sleeper jelzőt kimaxolná.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?