DTM versenyhétvégén mutatkozott be a BMW X3 M és a BMW X4 M

A Zöld Pokolban készült fel a BMW újabb modellpárosa!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legendás Nürburgringen mutatkozott be múlt hétvégén a nagyközönségnek a BMW két új nagyágyúja, a BMW X3 M és a BMW X4 M.

A Német Túraautó Bajnokság legutóbbi, nürburgringi versenyhétvégéjén debütált a BMW M modellek és a BMW X portfólió ötvözéséből született BMW X3 M és BMW X4 M modellpáros. Követve a hagyományt, a bajor prémiumgyártó a Zöld Pokolban végezte el sorozatgyártás előtt álló sportautóin a hajtáslánc, a futómű-technológia, valamint az aerodinamika finomra hangolását.
Ugyanakkor az is elmondható, hogy a BMW X3 M és a BMW X4 M már a sorozatgyártás megkezdése előtt magán viselte az M osztályra jellemző tipikus jeleket: az erőteljes karakterre ráerősítenek a nagyméretű légbeömlőket, a légellenállást csökkentő BMW M-karosszéria-kiegészítőket és a sportkipufogó-rendszer ikervégződéseit is. A legnagyobb dobást azonban mégiscsak a motorháztető alatt található soros hathengeres benzinmotor jelenti, melynek M TwinPower Turbo technológiáját kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrálták és számos ponton újragondolták.
Hirdetés

Ráadásul mind a BMW X3 M, mind a BMW X4 M megörökölte a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtást is, melynek köszönhetően maximális tapadás mellett és teljesítményvesztés nélkül biztosítják az extrém dinamikus vezethetőséget a modellpáros mindkét tagjában. Mindez a hátsó tengelybe épített aktív M differenciálművel kiegészítve olyan kanyarsebességet, agilitást és precíz irányíthatóságot eredményez az autókban, amely egyedülálló a BMW X3 M és a BMW X4 M kategóriájában.
„Jellegzetes BMW M teljesítmény-karakterisztikájával a BMW X3 M és a BMW X4 M modellpárosa új menetdinamikai mércét állít fel a szegmensben.” – mondta Frank van Meel, a BMW M GmbH elnöke.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?