Dugó Austinban? Igen, megint az önvezető autók miatt

Hiába erőltetik, csak nem akar működni az önvezető technika a közutakon

Közel két tucat önvezető autó okozott hatalmas forgalmi dugót az amerikai Austin városában, ahol ismét annak a cégnek az autói kerültek kellemetlen szituációba, amelynek a járműveit számos kritika érte a múltban.

A General Motors által üzemeltetett Cruise bő egy hónapja kényszerül korlátozni a szolgáltatását San Francisco városában, miután egyetlen éjszaka alatt két balesetet is elszenvedtek a vállalat autói - igaz ebből csak az egyikben hibázott az önvezető jármű. Történt mindez azután nem sokkal, hogy a Cruise egyik autója egyenesen egy kamionba kormányozta saját magát, miközben a teherjármű éppen egy manővert próbált végrehajtani.
Hirdetés
Ezúttal az austini autósoknak gyűlt meg a baja a kiforratlan technikával, legalábbis egy X-re feltöltött videó alapján. A felvételeken tisztán kivehető, hogy nagyjából két tucat Cruise matricával ellátott autó magatehetetlenül áll a kereszteződés közepén, az autósok pedig csak nehezen tudnak elhaladni az önvezető autók mellett.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?