Duplázott a Toyota a megbízhatósági felmérésen!

Vajon mely modellek a leginkább megbízhatók? A What Car? mutatja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota a brit What Car? felmérésen két kategóriában is begyűjtötte a legtöbb szavazatot, de a vállalatcsoporthoz tartozó Lexus és a Suzuki is szépen teljesített.

A brit What Car? szaklap 2018-ban is meghirdette az autók megbízhatóságát firtató közvélemény-kutatását. Ezen összesen 18.284 autótulajdonos vett részt, összesen 31 márka 159 modell képviseletében, és az elmúlt 12 hónapban tapasztalt megbízhatósági problémákról kellett beszámolniuk.
Az eredmények kiértékelésénél azt is figyelembe vették, hogy az egyes hibákat mennyibe került és mennyi ideig tartott kijavítani, míg az eredményhirdetésnél ezek előfordulási gyakoriságait és a hibajelenségek okait is feltüntették.
Hirdetés

100%-os megbízhatósággal a városi kisautók körében a Toyota Yaris végzett az első helyen. Az elért eredmény nemcsak a modell népszerűségét mutatja meg (2018 első félévében csak Európában 123.266 db-ot adtak el belőle – ez a márka forgalmának 23,7%-a), de egyben azt is jelenti, hogy az autó első 4 évében gyakorlatilag hibamentesen működik. A világ legnagyobb számban eladott szabadidőjárműve, a Toyota RAV4 99,6%-kal végzett, így már hivatalosan is kijelenthető, hogy a nagyméretű szabadidőjárművek mezőnyének legmegbízhatóbb tagja. 100 tulajdonosból mindössze 4-en jeleztek bármilyen problémát az autóval kapcsolatban, de ezt is sikerült néhány órán belül orvosolni.
Egyébként az egész felmérésben csupán két márka, a Toyota (Yaris és RAV4) és a Mercedes (B-osztály és E-osztály) tudott duplázni, míg 100%-os pontszámot csak a Toyota Yaris és a Suzuki SX-4 S-Cross ért el. Az összesítést tekintve mindkét japán márka a dobogón végzett, akárcsak a szintén Toyota-csoportos Lexus is. Viszont a Tesla ritka rossz eredményt ért el, a vizsgált márkák közül az utolsó, 31. helyen végzett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?