Durva lesz a Mercedes-Benz AMG GT

Újabb gyári képeken és videón a még álcázott Mercedes-Benz AMG GT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb videóval tüzeli a rajongókat a Mercedes sportrészlege. A részleteket összenézve nem kérdés, hogy az AMG GT mennyire lesz kemény.


Az AMG GT lesz a Mercedes-Benz sportkocsikínálatának a csúcsa. Ez nem egy hagyományos szedán sportkivitele, ebből csak gyárilag erős változat lesz, meg idővel nyilván még erősebb. Mégis eddig valahogy nem kapták fel túlzottan. A Porsche 911-es újabb sportváltozatai, vagy a Jaguar F-Type is nagyobb figyelmet kapott. Az SLS AMG után egy kicsit nehéz is a dolga, mert formája a már leköszönt nagyobb modelléhez hasonlít. Ugyanakkor azzal szemben nem gran turismo lesz, hanem valódi sportkocsi.
Hirdetés


A sziluettje után megmutatták már a belsejét, hallhattuk a motorját és elárulták már a gyönyörű nyolchengeres motorjáról, hogy 10 lóerővel gyengébb lesz a Porsche 911 Turbónál. Mindez semmit nem számít, mivel azok a kitüntetett újságírók akik már vezették, a Mercedes tradíciótól eltérően valódi sportkocsinak írták le a brit autóslapokban. Ha hihetünk nekik - általában nem tévednek - akkor pályán is jól viselkedett a még nem teljesen végleges autó. Igaz, hogy amit vezettek, az nem az alapkivitel volt, hanem a kerámiafékes, sportüléses, keményebb futóművű, helyenként kikönnyített változat volt, amin még a motor és váltófelfüggesztés is aktív.

A Porsche 911-hez hasonlóan az AMG GT is a váltó és a motor súlyával ellensúlyozza a kanyarban mozgó autóra ható centrifugális erőt. Az AMG GT mellett szól, hogy direkt hidraulikus szervokormányt kapott, amivel állítólag több a visszajelzés, mint a legújabb Porsche 911-esek elektromos szervokormányával. Többi részlet a kocsi őszi bemutatója előtt várható, és nagy valószínűséggel már a Párizsi Autószalon előtt megmutatják álcázás nélkül is, hogy ne csak a puszta adatai miatt lehessen rágerjedni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?