E hó végén lejár az autópálya-matrica, ideje cserélni

Tavalyi árakon vehetünk idén is autópálya-matricát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem érdemes tovább halasztani a megyei és éves autópálya-matrica beszerzését, mert január 31-én lejárnak. Újdonság a Vas megyei matrica.

Minden évben, így idén is január 31-ig érvényesek az előző évben vásárolt megyei és éves autópálya-matricák, vagyis a 2016-osak hamarosan lejárnak. Rossz taktika az utolsó pillanatra hagyni a 2017-es matricák beszerzését, az elővigyázatosak már tavaly beszerezhették azokat.
Hirdetés
Áremelés nem történt a tavalyi tarifákhoz képest, vagyis változatlan árakon juthatunk a matricákhoz. Csupán annyi az újdonság, hogy megjelent a Vas megyei matrica, hiszen az M86-os út használata immár fizetős. A matricavásárlás megkönnyítését célzó szabályváltozásról továbbra sem ismertek részletek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 22:55
  Permalink

  ha van is arra fordítható pénz, akkor azt elosztogatják, 10x áron csinálnak/javítanak rossz minőségű aszfaltból……
  töménytelen mennyiségű pénz folyik be adó formájában, de töménytelen mennyiségű hitelt,papírokat fizet az ország….plusz mennek ki a pénzek offshore-ba is…és akkor ezt megkoronázandó 10x áron mutyiznak….és ez mindig így volt, már 26 éve, ezért nem halad az ország előre, csak marad balkán.

 • 2017.10.27. at 22:55
  Permalink

  Az a baj, hogy minden, amit adó formájában szednek be, az nem arra fordítódik, amire beszedték. Hogy egy példát mondjak, a nyugdíjjárulék is ilyen.

  Elviekben – ígéret szintjén – több pénzt fognak utakra költeni, de hiszem, ha látom. Addig meg marad a 100km/h korlátozás a külső sáv miatt, jó látási viszonyok mellett én ott le szoktam félig menni a leállóra, mert az nem kátyús. Ha viszont nem lehet, akkor marad a belső sáv, a többiekkel együtt 130, mert senki sem szokott lassítani..

 • 2017.10.27. at 22:55
  Permalink

  Az M86 os abszolút jó minöségü szépen kivitelezett pálya, élvezetesen autózható ! Szemben az M 1 -es kikopott gidres-gödrös erösen felújitásra szoruló testvérével ! HOVÁ LESZ a benzinbe srófolt útalap pénze, hová lesz az irdatlan összegü matrica ára, na ezaz amit senki nem tud megmondani, állitólag döl az országba a töménytelen pénz, remek stadionok épülnek belöle 200 embernek, viszont az úthálózatunk SZÉGYELLNIVALÓ ! Miért van Ausztriában, Németországban, északon az örök jég és fagy birodalmában elsöosztályú úthálózat ?? M ert ott nem 2,5 milliárdért épül 1 km autópálya .

Vélemény, hozzászólás?