e-sztráda Budapest és Bécs között – autó helyett biciklivel

Új elektromos töltők: Tata, Győr, Mosonmagyaróvár is áramot ad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három új város csatlakozott az elektromos autók töltőhálózatához az E.ON által.

Már tavaly ígéretet tett rá az E.ON, hogy hamarosan Bécsig is eljuthatnak egyetlen nap alatt, út közbeni gyorstöltésekkel a Budapestről útnak induló villanyautósok. A tavaly még távoli jövőnek tűnő vízió ma már a jelen valósága, ugyanis az E.ON átadta Budapest-Bécs töltőállomás-hálózatának újabb töltőit, immár akárki használhatja a tatai, győri, valamint mosonmagyaróvári kutakat. Így villanyautóval immár nem csupán a Balaton keleti csücske, hanem az osztrák főváros is elérhetővé vált.
Hirdetés
[kepallobal=406288]Villanyautót nem, de elektromos motorral támogatott pedelec kerékpárt ajándékozott az E.ON Győr városának[/kepallobal]
Nem csupán töltőállomásokat telepítettek, olyan "megállókat" kerestek az E.ON szakemberei, ahová valóban szívesen betérnek majd a - közeljövőben még nyilvánvalóan az átlagosnál komolyabb vásárlóerővel bíró - villanyautósok. Így adhat helyet egy-egy új töltőállomásnak a Győr város önkormányzata és a város tulajdonában lévő Győri Közszolgáltató és Vagyonkezelő Zrt., valamint a tatai Old Lake Golf Centrum és a mosonmagyaróvári Hotel Corvina. Győrött, a Jókai úti parkolóházban ingyenesen tölthetik a gépjárműveket az autótulajdonosok, és Borkai Zsolt, Győr polgármestere szerint vizsgálják a lehetőségét annak, hogy a közterületeken ingyen parkolhassanak az elektromos autókat használók.
Az E.ON díjazta is a város környezetvédelem, illetve elektromos autózás iránti elkötelezettségét, az ünnepélyes átadón egy elektromos rásegítésű kerékpárt ajándékozott Győr városának, melyet Borkai Zsolt vett át a város nevében. Bár azzal továbbra is kihívás lenne a Budapest-Bécs táv, vele már ma is ingyenesen lehet parkolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?