E-talon? Elektromos Volkswagen Golf

175 km-es hatótávval jön a Volkswagen Golf-e

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kész a Volkswagen elektromos kompaktja, az elvileg 175 km-es hatótávra képes e-Golf a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be.


Nemrég próbáltuk a VII-es Golfot, a tesztautó viszont még "csak" hagyományos belsőégésű motoros volt, igaz, az 1.4 TSi a legjobbak közül való. A hozzá kapcsolható DSG váltó meg a körítés is. A kompaktok etalonja viszont rövidesen zéró emisszióval, elektromos hajtással is érkezik. Hozzánk? Nem valószínű.
Hirdetés
Mindenesetre a Golf-e kész van, a Volkswagen a márciusi Genfi Autószalonon már be is mutatja, s az első infók alapján a lítium-ion akkucsomag 115 lóerős teljesítménnyel, 270 Nm-es nyomatékkal, 100-ra 11,8 mp-es gyorsulással és gyárilag 175 km-es hatótávval ruházza fel a wolfsburgi ötajtóst. A 26,5 kWh kapacitású telep 5 óra alatt lesz újratölthető, de hogy ne fogyjon ki túl gyorsan, arról hatótávot növelő vezetési üzemmódok is tesznek. Az Eco 95 lóerősre fogja vissza a teljesítményt, a végsebesség 135 helyett 120 km/h. A Range már a klímát is "lelövi", s legfeljebb 90-es tempót enged.
Az elektromos Golf a standard verzióktól eltérő hűtőráccsal és lámpákkal hívja fel magára a figyelmet (míg a 2 mázsás súlytöbblet láthatatlan marad), no és persze műszerfala sem szokványos. Ezt mondjuk csak azon kevesek látják majd, akik megveszik a még értékesítési startját és - nyilván borsos - árát is titkoló e-talont. E-talon lesz? Most a Nissan Leaf az - nem mintha egyelőre nagy lenne a verseny és az elektromos autók piaca.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 06:56
  Permalink

  Miért? Mert veled ellentétben képes vagyok megkülönböztetni egy 1976-os autót egy 2013-astól? Ok, legyen igazad, de akkor rajtad már a fehér bot, és a vakvezető kutya sem segít, nemhogy javítsanak a nem létező látásodon. 🙂

 • 2017.10.30. at 06:56
  Permalink

  Az általad említett “fos” márkák nem rosszabbak mint a VW, csak ők tudják hol a helyük és az alapján árazzák a kocsijaikat!
  Ilyen egyszerű a képlet!

 • 2017.10.30. at 06:56
  Permalink

  Ha én is Trabant után ülnék át egy Golfba, nekem is ez lenne a véleményem! A “Das Auto.” nektek szól! 9 millióért, normális ember autót vesz, nem Golfot!

 • 2017.10.30. at 06:56
  Permalink

  “Mások a lámpák, más a hűtőmaszk”

  Most, hogy így felhívjátok a figyelmet egyből feltűnt! De számomra ugyan olyan mint az 1976-os őskövület!

  Meddig fo..átok a sz@rt az éterbe, más nem gyárt autókat? Próbáljatok meg tovább lépni, autós újdonságokról is szeretnénk olvasni!

Vélemény, hozzászólás?