Ebben a városban szinte sehol nem mehetsz 50 km/órával!

A város vezetése összefüggést lát a balesetek és 50-es tábla között

Akár magyar szemmel nézve is érdekes lehet, hogy változnak sorra Európa nagyvárosaiban a sebességkorlátozások, hiszen a nyugati példa könnyedén átterjedhet hazánkra is.

A Hollandiában található Rotterdam Európa legnagyobb kikötővárosa, a szűkös élettér miatt pedig már régóta a kerékpárt részesítik előnyben a döntéshozók - legalábbis ami a belvárost illeti. Ezt jól mutatja, hogy már jelenleg is a város utcáinak mintegy 55 százalékára 30 km/órás sebességkorlát vonatkozik. 2025 harmadik negyedévétől újabb 115 út válik 50-es helyett 30-as szakasszá - tudatta a város önkormányzata. Az indoklásban kifejtették, hogy ezeken a helyeken annyira nem biztonságos a közlekedés, hogy valamit változtatni kell. 2023-ban 1446-an sérültek meg a kikötővárosban közúti balesetben - közel 300-zal több, mint az azt megelőző évben - az incidensek nagy része pedig valóban olyan szakaszon történt, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/óra - írta meg a Kreszváltozás.hu
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?