Ebből lesz az i5? Frankfurtban a BMW i Vision Dynamics Concept

600 kilométeres hatótávval debütált a BMW i Vision Dynamics Concept

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hatalmas vesékkel, 200 km/órás végsebességgel és 600 kilométeres hatótávval, valamint a Teslákra emlékeztető vonalakkal állt pódiumra Frankfurtban a BMW i Vision Dynamics Concept.


2025-re nem kevesebb, mint 25 elektromos modellt ígér a BMW, ebből pedig 12 tisztán elektromos lesz - hirdeti a bajor márka, amely a ma nyílt Frankfurti Autószalonon be is mutatta a nemrégiben frissített i3 utáni második tisztán elektromos autójának koncepcióját.
A BMW i Vision Dynamics Concept sok részletével, rejtett kilincseivel, fényszóróinak vonalaival, de még domborított sárvédőivel is igen jelentősen hajaz a nyilvánvalóan fő konkurensnek tartott Tesla Model 3 és Model S villanyautókra. Hatótávjával is egyértelműen utóbbiakkal kíván majd versenyezni: 600 kilométert ígér. Végsebessége 200 km/óra lesz, a 100 km/órás tempót pedig állítólag 4 másodperc alatt eléri majd.
Hirdetés

A hajtáslánc részleteiről ugyanakkor egyelőre nincsenek információk, az viszont nem titok, hogy az orr hatalmas veséi mögé a részleges önvezetési funkciók szenzorai kerülnek. A BMW i Vision Dynamics Concept egyértelmű üzenet a Teslának, hogy a bajorok sem kívánnak lemaradni, ők is fognak tudni autót kínálni azoknak, akiket a Tesla megfog. A szériagyártású modellre persze még egy-két évet várni kell, de ez egyébként egy ma rendelt Tesla esetén is így van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:55
    Permalink

    Az “eredeti” i5-öt törölték – állítólag… úgy tűnik a nevet mégis felhasználják majd, annyi azért biztos, hogy az az autó (látványterv) amit korábban i5-ként mutogattak nyomokban sem hasonlít erre (mondjuk ezt hivatalosan nem is i5-nek hívják).

Vélemény, hozzászólás?