Ebisut is érintette a földrengés Japánhoz közel

Ismét földrengés sújtotta Japánt, a világ autósainak kedvenc driftpályáját is érintette

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fukushimához közel 7,3-as erősségű földrengés rázta meg Japánt ismét. Tokióban is érezték, és a világ driftereinek kedvenc pályája is megsérült.

Japánt újabb földrengés rázta meg múlt hét szombaton, február 13-án. A 7,3-as erősségű földrengés epicentruma ismét Fukushimához közel, az óceán fenekén volt, mégis még Tokióban is érezték. Hatására házak váltak lakhatatlanná, épületek dőltek össze és utak váltak járhatatlanná, ami pedig nem csak Japán, de a világ autós társadalmát is érinti, az, hogy az Ebisu versenypálya egy része is tönkrement. Az Ebisu egy hét pályából álló komplexum Japán északi részén a hegyekben. Egy korábbi driftversenyző, Nobushige Kumakubo terveiből jött létre olyan pályákból, melyek kimondottan drift versenyzésre és szórakozásra valók. A hét versenypálya között vannak profibb pályák, ezeken D1-es versenyfutamokat is rendeznek, valamint vannak kisebb gyakorlópályák is és még hegyi szakasza is, ez a híres Togue rengeteg szűk kanyarral a fák között és jelentős szintkülönbségekkel. Évente háromszor rendezik meg itt a Matsurit, ami lényegében egy hatalmas nyílt nap, ami több is, mint egy nap, mivel 36 órán keresztül nyújt lehetőséget bárki számára arra, hogy akár folyamatosan körözhessen a pályákon. Van lehetőség drift taxira is, a 30 000 jenes utazás pedig egy négyülésessé alakított Toyota JZX100 ülésében történik, miközben egy profi drift pilóta visz minket végig keresztben a legfontosabb pályákon. A hét pálya közül a domboldalba épített Drift Land nevű szenvedett komoly károkat. A földrengés következtében meglazult jelentős földtömeg omlott le és öntötte el az alatta lévő pályát. Károk keletkeztek a Drift Land aszfaltjában és a garázsokban, valamint a bennük parkoló versenyautókban is. Az Ebisu évekig volt zárva a 2011-es fukushimai földrengés után. Nagy öröm volt, amikor újra birtokba vehette a driftközösség, vélhetően ebből is talpra fogják állítani a helyet, amihez fogható nincs másik a világon.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?