Eddie Van Halen hajtotta ezt a Ferrari 550-est

Az októberben elhunyt rocklegenda, Eddie Van Halen ezzel a most eladó Ferrarival járt pályákra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A zúzás nem csak gitárral a kezében ment Eddie Van Halennek, szerette kihozni autókból is a maximumot. Volt egy 550-es Ferrarija pályára felkészítve, ami most eladó.

Temérdek szempontból nevezhetjük veszteségesnek a 2020-as évet. A világ most rendesen megváltozott, jelentős rendezvények maradtak el, nem mehetünk akárhova és nem találkozhatunk korlátok nélkül bárkivel, mindeközben pedig olyan legendák hagytak itt minket, mint alig egy héttel ezelőtt Benkő László, Sean Connery és októberben Eddie Van Halen. A vezetéknevét viselő Van Halen zenekart testvérével, Alex Van Halennel alapították, Eddie felelt a gitárhangzásért, ami lényegében meghatározta a zenekar imidzsét és milliók számára jelentett iránymutatást és példaképet. Eddie Van Halen zúzását az egész világon ismerik, elég csak a Jump című számukra gondolni. Eddie azonban nem csak gitárral a kezében szeretett zúzni, a kormány mögött is legalább annyira élt, és pont ezzel a Ferrarival szerezte magának a legkomolyabb pillanatokat. Eddie Van Halen nem csak közúton szeretett vezetni, a rocklegenda versenypályákra is kijárt, ahová az autót még át is alakították. A fotókon szereplő 550 Maranello nem épp az az autó, amit hétvégi pályanapozásokra elképzelnénk és valószínűleg nem is a leggyorsabb, ha köridőről van szó, a V12-es szívómotor és a kézi váltó azonban megérteti, mit is keresett vele Eddie a pályán. Az autót némileg át is alakították, de csak a biztonság jegyében, versenyüléseket, bukócsövet és ötpontos biztonsági öveket kapott. Csupán 28 000 kilométer van az órájában, aminek a nagy részét vélhetően versenypályán tekerték bele. Ehhez hozzátartoznak a sérülések, ugyanakkor a hirdetés nem említi a részleteket. Az autót a rock relikviákat értékesítő GottaHaveRockandRoll.com hirdeti, az árverést pedig 200 000 dolláros licitről indítják. 250-300 000 dolláros árat várnak érte, ami magát az autót tekintve igencsak magas. A hasonló 550-es Ferrarik 100-230 000 dollár között találtak eddig gazdára aukciókon, igaz, egyik tulajdonosai között sem találunk ahhoz fogható nevet, mint Eddie Van Halen.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?