Eggyel több kerekű KTM

Elektromos tricikli a KTM-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezúttal a takarékos városi közlekedés témakörében próbálták ki magukat a KTM tervezői.

Ha egy KTM négykerekű, attól még nem lesz józan jármű, ezt az osztrák motorkerékpár specialista első autós kalandja, a leginkább versenypályákra termett KTM X-Bow is bizonyítja.
Most megint elrugaszkodtak eredeti irányvonaluktól, de csak eggyel bővítették a kerekek számát. Legújabb őrületük az első tengelyen kettő, hátul egy kerékkel megtámasztott KTM E3W, amely egy két személy számára legfeljebb száz kilométer megtételét lehetővé tevő elektromos tricikli. A zölden sötétített üvegeket viselő E3W karosszériáját műanyagból készítették, így az alig 500 kg-os jószág 15 kW-os elektromotorjával és lítium-ion akkumulátoraival ideális városi jármű lehetne.
Az E3W egyelőre csak tanulmány, de a KTM-et komolyan foglalkoztatja a sorozatgyártás gondolata, és 2013-as piaci megjelenéssel számolnak. Az első becslések alapján valahol 1,5-2,5 millió forint körüli vételárra számíthatunk majd, ha tényleg gyártásba kerül az apró háromkerekű személyszállító.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 12:39
    Permalink

    Első pillantásra, szemből a jó, öreg Velorex jut eszembe. Még az első kerekekkel együtt forduló sárvédők és a három kerék is erősítik bennem a Velorex érzést, de más nem. A három kerék hazai kátyútengerünkben könnyen maradandó élményhez juttathatja a jármű utasait, hogy leharapják a nyelvüket.

Vélemény, hozzászólás?