Egy álomautó, ha visszatérne

Akár ilyen is lehetne az új Lancia Delta HF Integrale

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nehéz eldönteni, hogy a Lancia Delta HF Integrale utód nélkül elmúlása jó-e vagy sem. Egy olasz tervező mindenesetre megálmodta, miként nézhetne ki most az ikon.


Hát hol vannak az izgalmas olasz kocsik? Nem a Ferrariról meg a Lamborghiniről van szó, mert ők köszönik, jól vannak, sorra mutatják be fantasztikus, méregdrága és sikeres modelljeiket, nem is a mostanság feltámadni látszó Maseratiról, hanem a megfizethető Fiat-, Alfa-, Lancia-élményautókat hiányolhatja az ember. (Nem, halandóknak az Alfa 4C is legfeljebb csak 10 évesen lesz majd elérhető.)

Hirdetés
A megfizethető és a versenysportban, mondjuk a raliban tündöklő sportautókat - egészíthetnénk ki az előző megállapítást, mert például a Lancia Delta HF Integrale is a ralivilágbajnoki sikerei révén lett legendás. Majd tűnt el a raliból és a Lancia-palettáról is, hogy most egy olasz tervező képzelgéseiben dobogtassa meg újra az olaszbu*i szíveket. Az alig 23 éves Angelo Granata munkája szenzációs (bár ez persze szubjektív), a nem létező és vélhetően soha el nem készülő autó méltó örököse lenne a 80-as években - Ferjáncz és Ranga révén itthon is - hódító mítosznak.


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?