Egy BMW minden esetre

BMW Isetta reklám az '50-es évekből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vajon mire jó a törpeautó? A BMW szerint mindenre megoldást nyújthat egy pöttöm négykerekű, és erről aranyos reklámfilmet is forgattak az ötvenes években.

Az elmúlt időszakban sokat foglalkoztunk a törpe- és mopedautókkal: elsőként visszaemlékeztünk a magyar próbálkozásokra, majd körülnéztünk a nagyvilágban, végezetül rávilágítottunk, hogy ki és mivel vezethet zsebcirkálót. Az alábbi kisfilm szintén a törpeautózással kapcsolatos, konkrétan a BMW Isettával, amelynek történetét ugyancsak kiveséztük már - e reklámszpot felett azonban nem lehet gondolkodás nélkül elsiklani. Egyrészt az Isetta rajzfilmen is bájos jelenség, a régi idők Hanna-Barbera produkcióit idézi, másrészt, ha a BMW ma is így gondolkodna, és az Isetta lenne a megoldás minden felmerülő autós igényre, akkor a világ vélhetően szomorú lenne az olyan müncheni típusok hiánya miatt, mint például a 640i Cabrio. Még akkor is, ha a legtöbb embernek soha nem adatik meg a birtoklása.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?