Egy EV startup mentheti meg a SsangYongot a csődtől?

A dél-koreai Edison Motors veszi meg az ismert SUV gyártót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután az indiai Mahindra már nem lát fantáziát az anyagi gondokkal küzdő SsangYong megmentésében, új jelentkezők léptek a porondra, akik közül gyorsan ki is került a győztes. A főként elektromos buszairól ismert Edison Motors veszi meg a koreai céget.

Tavaly attól volt hangos a sajtó, hogy törlesztési gondokkal küzd a SsangYong, azóta is problémás a vállalat anyagi helyzete. Ez most változhat, új megmentő lépett ugyanis a színre a dél-koreai Edison Motors által vezetett konzorcium formájában. Ők átszámolva kb. 68,2 milliárd forintért vennék meg a céget, a Nikkei beszámolója szerint jóváhagyásra vár a mindkét fél által elfogadhatónak ítélt ajánlat. A KoreaBizWire beszámolójából az is kiderül, hogy három cég is érdekelt volt a vásárlásban, Az Edison Motors mellett a kaliforniai székhelyű INDI EV és az EL B&T konzorcium is meg akarta szerezni a SsangYongot.
Hirdetés
Az Edison Motors amúgy nem véletlenül nem cseng ismerősen, hiszen - állításuk szerint még - nem túl ismertek. A fő céljuk viszont nem gyenge: meg akarják előzni Elon Muskot és a Teslát, hogy ők legyenek "a villanyautóipar új Apple-je". Ehhez a SsangYong felfuttatásán kívül a Mercedes S-osztályt és a Tesla Model S-t egyszerre támadó limuzin kifejlesztését tervezik,

amely 100 kWh kapacitású akkucsomagjának és három villanymotorjának hála 2,5 másodperces 0-100 idővel és 800 kilométeres hatótávval rendelkezne.

Emellé persze olcsóbb modelleket is gyártanának, sőt, hallgatva az új idők szavára természetesen crossoverben is gondolkoznak, amihez komoly segítség lehetne a SsangYong alkalmazottak tapasztalata.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?