Egy évet csúszhat a következő hidrogén-Hyundai bemutatkozása!

Állítólag az új Nexo hidrogén üzemanyagcellás hajtásának fejlesztésével adódtak problémák

A koreai Seoul Economic Daily lap számolt be róla, hogy a Hyundai egy évvel későbbre tolta a Nexo következő generációjának bemutatását.

Már tavaly is érkeztek beszámolók a Hyundai új üzemanyagcellás hajtásának fejlesztési problémáiról (a belső égésű motorok megszűnésével karöltve), ám akkor a gyártó alig néhány nappal később közleményben szertefoszlatta ezeket a pletykákat. Most ismét a hidrogén-rendszert érintő problémáról számolt be egy koreai lap: a Seoul Economic Daily állítása szerint a hajtáslánc fejlesztésének elhúzódása miatt egy teljes évvel később, 2024-ben tudja csak bemutatni a Hyundai a következő Nexo generációt. Az Automotive News Europe megkereste a gyártót is az ügyben, ám most nem nyilatkoztak.
Hirdetés
Ugyanebben a beszámolóban a Genesisről, avagy a cégcsoport prémiummárkájáról is esett néhány szó: a Seoul Economic Daily állítása szerint egyáltalán nem is biztos még, hogy lesznek hidrogén üzemanyagcellás modellek. Mindez nagyon furcsa lenne, ugyanis tavaly a Hyundai cégcsoport átfogó tervet mutatott be a hidrogéntechnológia bevezetéséről, valamint a benne rejlő lehetőségekről, Hydrogen Vision 2040 néven. Ekkor azt is elárulták, hogy a következő generációs üzemanyagcella-rendszerük 30 százalékkal kisebb méretű lesz, 50 százalékkal alacsonyabb előállítási költséggel. Így az évtized végére a hidrogénüzemű modelljeik vételárát és a fenntartási költséget is az akkumulátoros villanyautók szintjére csökkenthetné a gyártó, az autó hajtásláncának élettartamát 500 ezer kilométerre emelve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?