Egy falat kenyér! Kézi váltót kapott a 911!

Felár nélkül választható kézi váltóval a Porsche 911

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akik eddig bosszankodtak azon, hogy a Porsche 911-ben nincs kézi váltó, 2020-tól megnyugodhatnak, felár nélkül választhatják a kézi szerkezetet.

A Porsche 911 azoknak szól, akik valóban szeretnek sportautót vezetni, a valódi élmény esszenciáját pedig eddig minden generációnál tetézhette a kézi váltó. Az új generációhoz egyelőre nem volt opció, csak a PDK váltóval volt elérhető, ám halloweeni ajándékként a Porsche bejelentette, hogy 2020-tól elérhetővé válik a hétfokozatú kézi kapcsolású szerkezet. Egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a Carrera S és 4S modellekben felár nélkül választható majd, hogy PDK-val, vagy kézivel kéri a delikvens, a többi modellről egyelőre nem esett szó.
Hirdetés

A kézi váltó mellett szól, hogy 38,1 kilóval könnyebb, mint a duplakuplungos automata, ugyanakkor megvan az ára, a PDK-s modellhez képes 0,7 másodperccel lassabban futja meg a 100 km/h-t, de 3,3 és 4,0 másodperc között érzésre nem sok a különbség. A kézi váltós modellek emellett alapáron kapják a Sport Chrono csomagot is, amiben egy gomb megnyomására 20 másodpercen keresztül az autó összes ereje elérhetővé válik azonnali gázreakcióval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?