Egy hónapig ingyen használható a MOL ultragyors töltője

A MOL adta át hazánk első ultragyors villanyautó-töltőjét

A MOL nem titkolja, hogy a villanyautó-töltés kapcsán is piacvezető kíván lenni, építi gyorstöltő-hálózatát és tucatnyi ultragyors töltője is lesz egy éven belül. Az elsőt át is adták.

Az első ultragyors töltőt a MOL telepítette hazánkban, 75 kW-os töltést adhat - azon autók számára, amelyek tudják ezt fogadni


Már hét éve, hogy átadta első villámtöltőjét a MOL, az Istenhegyi úton. Azóta sokat fejlődött a villanyautózás, már több mint 10 ezer zöldrendszámos autó fut útjainkon, s a MOL sem csak töltőállomásként, hanem igazi mobilitási szolgáltatóként van jelen, hiszen a Bubi után tavaly elindította a Limót is, utóbbi pedig hazánk legnagyobb flottával rendelkező autómegosztási szolgáltatója. Még ha villanyautó-parkja kisebb is, mint a korábban indult Greengóé.
Hirdetés

Az Audi e-tron az egyike azon autóknak, amelyek tudják hasznosítani az ultragyors töltést


Az viszont kétségtelen, hogy az üzemanyagtársaságok közül a MOL mozdult rá leginkább az elektromos autózásra, csak Budapesten már több mint 8 helyen kínál töltőket, nemcsak közülük, hanem hazánkban is első a Nagyszőllős utcai, ahol 75 kW-os, ultragyorsnak mondott töltést kínálnak. Ez persze leginkább a jövőbe fektetés, hiszen napjainkban egyelőre csak a Hyundai Kona és a nyáron érkező 62 kWh-ás Nissan Leaf, valamint persze a töltőátadón is megjelent Audi e-tron (róla menetpróba hamarosan!) és az Év Autójának is választott Jaguar I-Pace képes ilyen töltést fogadni, továbbá a Tesla Model 3. Ennek megfelelően a nagyobb töltési kapacitásért nem fog felárat felszámítani a MOL Plugee, a DC töltés ára a kínált (és persze a felvett) teljesítménytől függetlenül 3000 Ft/alkalom, a Nagyszőllős utcai ultra-töltő viszont a mai átadástól számított egy hónapon belül ingyenesen használható.

Miként az összes MOL Plugee töltőpont, az ultragyors töltést először adó Nagyszőllős utcai is kínál csatlakozót az összes villanyautóhoz


A MOL további 11, tehát összesen egy tucatnyi ultragyors töltőt ígér belátható időn belül, de mivel a cég csatlakozott a NEXT-E projekthez, ami 2020 végére összesen 252 villámtöltőt telepít a cseh határtól a Fekete- és az Adriai-tengerig, már az idei év végére több mint 100 saját töltővel fog rendelkezni a MOL, majd egy év múlva már 141 tagú lesz a MOL Plugee márkanév alatt (nemcsak hazánkban, hanem a környező országokban is) megtalálható töltők száma. Magyarán úgy néz ki, biztosított lesz az ország(ok) villanyautós átjárhatósága.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?