Egy kínai autógyártónak adja el a Ford a németországi üzemét?

BYD gyár lesz a Ford gyárból?

A Ford tárgyalásokat folytat a kínai BYD autógyárral a németországi Saarlouis-i üzemének eladásáról a Wall Street Journal értesülései szerint.

Ahogy azt korábban már bejelentették, a Ford 2025-ben megszünteti a Focus gyártását, mivel a vállalat szűkíti európai járműkínálatát, hogy a teljesen elektromos autókra és könnyű haszongépjárművekre összpontosíthasson. A WSJ belsős forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Ford vezetői a jövő héten Kínába terveznek utazni, hogy a BYD-vel tárgyaljanak a lehetséges eladásról A tárgyalások egyelőre csak előzetes szakaszban vannak, semmi biztosíték arra, hogy nem hiúsulnak meg végül. A Saar-vidéken található gyár egyébként 4600 dolgozót foglalkoztat és a Journal jelentése szerint a Ford mintegy 15 potenciális befektető érdeklődését is felméri a BYD-vel egyetemben. A Ford részéről annyi hivatalos, hogy február közepéig döntést kívánnak hozni arról, hány munkahelyet szüntetnek meg Európában. Kölnben, a Fiesta gyárában akár 3200 munkahely is megszűnhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?